Doele Willem III heeft een lange geschiedenis

Doele Willem III heeft een lange geschiedenis

Doele Willem III heeft sinds de oprichting in 1859 op verschillende locaties geschoten voordat de vereniging zich vestigde op de huidige locatie.
Zo zwierven we van Cafe De Zon naar het atelier van Harrie Coppens, daarna naar “Nia Domo” (het gemeenschapshuis) en van daar naar het sportpark aan de Waterval, waar een houten barak uitkomst bood. In 1991 werden plannen gemaakt voor een nieuw onderkomen.
Dit huidige onderkomen is met de inzet van vele leden en vrijwilligers ook gerealiseerd en hebben we in 1993 de nieuwe doel in gebruik genomen.

Wij zijn een actieve vereniging die sport en gezelligheid combineert tijdens trainingen en wedstrijden. Bij ons vind je schutters van alle leeftijden. Ons clubhuis ‘Doelendonk’ is regelmatig de plek waar het gezellig en sportief druk is.
Er worden verschillende wedstrijden gehouden, zoals de indoor 18 meter competitie, de 25 meter competitie maar ook Rayonkampioenschappen, Bondskampioenschappen en Nederlands kampioenschappen. Daarnaast houden wij als vereniging ook eigen wedstrijden zoals het Erwin Verstegen Memorial, de nacht fita, veldwedstrijden en nog veel meer.
Wij bezitten hiervoor ook een eigen buitenterrein voor de langere afstanden tot 90 meter en tevens kunnen wij van binnen naar buiten schieten tot 90 meter. Zoals je ziet hebben we dus erg veel mogelijkheden.
Er is plek voor topschutters, recreantschutters, aspiranten, junioren maar ook rolstoelers of anderzijds minder valide sporters. Iedereen is welkom op “d’n Doel”!

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens een kijkje nemen. Je vind ons bij het sportpark Waterval 8 in Boekel.

Wij zijn daar op dinsdag en donderdag avond van 18.30u tot 19.30u voor de jeugdschutters en van 19.30u tot 22.30u voor de senioren trainingen.

Hopelijk tot snel!