Eerbetoon aan Erwin Verstegen

Eerbetoon aan Erwin Verstegen

Een lichtpuntje in de stilte van de tweede lockdown vanuit handboogverenging Doele Willem III.

Op 5 maart 1995 is Erwin Verstegen, een Boekelse jongeman, veel te jong om het leven gekomen bij een auto ongeluk. Dit heeft bij zijn familie en vrienden een groot gemis veroorzaakt. Ook in de handboogwereld heeft Erwin zijn sporen nagelaten en heeft het ongeluk grote indruk gemaakt. In 1992 is Erwin voor Nederland uitgekomen op de Olympische Spelen als handboogsporter. Bij Doele Willem III, waar hij zijn carrière is begonnen, heeft hij zijn zus en ook veel vrienden achter gelaten.

Sinds 1996 wordt in Boekel elk jaar de Erwin Verstegen Memorial wedstrijd geschoten. Hier verwelkomen we jaarlijks vrienden uit binnen- en buitenland. Ook de jonge handboog top is vaak vertegenwoordigd bij deze wedstrijd.

Afgelopen zomer, is in aangepaste vorm, toch de 25ste editie van de Erwin Verstegen Memorial gehouden. Hierbij is het kenmerkende oranje middenstuk van de boog van Erwin aan Peter van der Wijst geschonken door de zus en de moeder van Erwin. Met hulp van John Romonesco en oud teamgenoot van Erwin, Berny Camps, heeft dit middenstuk een centrale plek in het verenigingsgebouw gekregen. Wat een mooi eerbetoon aan Erwin Verstegen.

Ook www.inBoekel.nl heeft deze gebeurtenis op de website geplaatst. Je kunt er via deze link naartoe:

inBoekel – Doele willem III Erwin Verstegen Memorial