De Erwin Verstegen Memorial

De Erwin Verstegen Memorial

De 25e Erwin Verstegen Memorial in Boekel

In het weekend van 29 en 30 augustus 2020 beleefden wij de 25ste Erwin Verstegen Memorial in Boekel. Voor de organiserende vereniging Doele Willem III een belangrijk evenement en mijlpaal. Voor de handboogsport een weekend waarin meerdere records werden gevestigd waaronder een wereldrecord.

Op zaterdag vanaf acht uur in de ochtend schreven zich nationale en internationale deelnemers in om te beginnen aan de wedstrijd. Op zondag waren alle banen vol. Het maximaal aantal sporters had zich ingeschreven.

Voor deze World Archery wedstrijd gelden strikte regels en valt onder toezicht van de Nederlandse Handboog Bond. Er werd geschoten in diverse klassen zoals Recurve, Compound en Barebow, door junioren en senioren, op diverse afstanden, 30, 50, 60, 70, en 90 meter.

Op de tweede dag van het evenement werd zelfs een wereldrecord verbeterd. Mike Schloesser wist het Wereld Record te verbeteren met de geweldige score van 1421 van de 1440 maximaal te behalen punten.

De hoogste Recurve schutter mocht met een mooie bokaal naar huis die speciaal voor deze 25e keer was geschonken door de NHB. Dit jaar was dat Sjef van den Berg. Sjef heeft zowel nationale als internationale records verbroken voor de Heren Recurve.  Van den Berg wist de beker voor de derde keer te winnen.
Het was een bijzondere ervaring voor de Vereniging Van den Berg schoot met de oude boog van Erwin Verstegen zelf.

Op de wedstrijddagen zijn er mooie foto’s gemaakt. Verder zijn de namen en resultaten van de schutters gepubliceerd.
Details dag 1 en Details dag 2

Het evenement kreeg geruime tijd vooraf al veel aandacht

Op 1 juli 2020 vanaf 12 uur ‘s middags is er een mini documentaire te zien van de Nederlandse Handboogbond waarin Sjef van den Berg spreekt over Erwin Verstegen.
In maart was het 25 jaar geleden dat Erwin Verstegen omkwam bij een verkeersongeluk.

Het nieuwsbericht met de documentaire is te zien op www.handboogsport.nl

De rechtstreekse link naar de beeldbank van NHB of het Youtube kanaal.

De schrijvende pers schenkt ook aandacht aan dit nieuws: www.bd.nl