Handboogawards 2020

Handboogawards 2020

Doele Willem III twee keer genomineerd

Jaarlijks worden door de Nederlands Handboog Bond (NHB) de Handboog Awards uitgereikt. Er zijn 6 categorieën, “Vereniging van het jaar”, “Vrijwilligers van het jaar”, “Sportmoment van het jaar”, “Handboogsporter van het jaar”, “Breedtesporter van het jaar” en “Talent van het jaar” . Op vrijdag 8 januari 2021 het bericht ontvangen dat Doele Willem III voor twee categorieën is genomineerd:
Sportmoment van het jaar;
Vereniging van het jaar.

Tot 18 januari 2021 kan een ieder zijn of haar stem uitbrengen. Help jij Doele Willem III aan een of beide Handboog Awards?

Sportmoment van het jaar

In het weekend van 29 en 30 augustus beleefden wij de 25ste Erwin Verstegen Memoriaal in Boekel. Voor de organiserende vereniging Doele Willem III een belangrijk evenement en mijlpaal. Voor de handboogsport een weekend waarin meerdere records werden gevestigd, waaronder een wereldrecord. Geruime tijd werd er hard gewerkt door vrijwilligers van de vereniging aan de Waterval in Boekel om alles voor te bereiden. Voor de vijfentwintigste keer kende iedereen wel zijn of haar taken maar dit jaar kwam er een uitdaging bij. De maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus vereisten een uitgebreid protocol en aanpassingen aan de inrichting van het schietterrein en de accommodatie. Er waren 13 Nederlandse records geschoten waarvan 1 Wereldrecord en 2 europese records.

Vereniging van het jaar

Ten opzichte van andere verenigen , doet Doele Willem III er alles aan om te zorgen dat de leden/sporters hun sport/hobby kunnen blijven uitoefenen in deze rare tijd. Tijdens de eerste lockdown (vanaf het moment dat we weer buiten mochten gaan schieten) heeft het bestuur besloten om alle 24 doelen buiten (op verschillende afstanden) op te stellen. Op elk gewenst moment konden de leden op verschillende afstanden hun pijlen schieten. Omdat er in de directe omgeving verenigingen zijn zonder een (voldoende groot) buitenterrein, zijn deze verenigingen uitgenodigd eveneens gebruik te maken van het buitenterrein in Boekel. In het bestuur zitten bestuurders die zelf actief onze mooie sport beoefenen. Deze bestuurders hebben hetzelfde doel als de leden/sporters, als het kan/mag zo snel mogelijk weer sporten. Na elke persconferentie komt het bestuur dezelfde dag of de volgende dag bijeen om te bepalen wat er nog wel kan. Uitgaan van het positieve. Ook nu zijn er voorziening getroffen om (als het weer het toelaat) buiten te schieten. Op deze manier kunnen we nog steeds meedoen aan bijvoorbeeld Virtual 2021 Indoor Archery World Series.