European Bow Hunting Championship

European Bowhunter 2024 eerste Natascha van Assema

Een van de grootste open handboog wedstrijden van Europa is de European Bow Hunting Championship. Dit jaar deden 1600 schutters mee in Bad Kleinkirchheim in Oostenrijk, hiervan zo’n 80 Nederlanders en twee leden van Doele Willem III.
Wedstrijddagen waren van maandag 24 tot en met vrijdag 28 juni.

De wedstrijd wordt over 4 rondes gespeeld, waarin verschillende scores worden gedaan op 3D doelen. De afstanden zijn onbekend, tussen de 10 en 55 meter, en waren op de hellingen van het bergdal weggezet.

In het Alpengebergte kan het weer vrij snel veranderen. We hebben wind, regen en zon afwisselend meegemaakt, vaak alle drie binnen een uurtje. Dat maakt de wedstrijd heel dynamisch.

Deze wedstrijd wordt vanuit de IFAA (International Field Archer Association) georganiseerd, dit is een andere overkoepelende organisatie dan World Archery, hierdoor zijn boogklassen etc. net iets anders.

Dorus heeft in de Compound klasse, (Adult Male Freestyle Unlimited) de 23ste plaats behaald. Natascha heeft in de Recurve klasse, (Adult Female Freestyle Recurve) de winst gepakt! En zij heeft op de Hunter Ronde een Wereld record gescoord!

Naast de goede resultaten, was het een zeer gezellige week, waarin we weer veel vrienden hebben kunnen zien uit heel Europa.

Wil je ons helpen met een donatie