Podium schutter Doele Willem III

Ber podium Lowlands stage 3

Tijdens stage 3 van de Lowlands Archery 50/70 serie heeft Wendy van der Zanden het podium gehaald bij de Recurve Dames. Na een reeks spannende finales werd zij op 11 juli 2021 in Schijndel derde. Naast Wendy hebben ook Henk Volgens (Recurve Heren), Wouter Vogels (Compound Heren), Marit van Grinsven (Recurve Dames) en Lonneke van Duijnhoven (Compound Dames) namens Doele Willem III deelgenomen.

Lowlands Archery 50/70

De Lowlands Archery 50/70 serie komt voort uit een initiatief om zowel de topsporters als de breedte sporters de mogelijkheid te geven het olympische/internationale wedstrijdformat te schieten. Recurve schutters schieten op een afstand van 70 meter op een 122 cm blazoen, Compound schutters op 50 meter op een 80 cm blazoen. De serie bestaat uit een reeks van 4 wedstrijden (stages) die afgesloten wordt met een finale. Een stage bestaat uit een kwalificatie (2 x 36 pijlen) gevolgd door doorlopende finales. In tegenstelling tot de “normale” finales blijven de verliezers bij deze serie in competitie.

Volgende wedstrijd en finale

Stage 4 van de Lowlands Archery 50/70 serie wordt geschoten op 29 augustus 2021 bij de Waterlandschutters in Purmerend, de finale op 12 september 2021 bij Archery Service Center in Horst.

Resultaten en foto’s

Voor uitslagen en foto van de Lowlands Archery 50/70 serie ga naar 
https://www.handboogsport.nl/lowlands-shootout/lowlands-archery-series-2021/

Wil je ons helpen met een donatie