Wendy en Lonneke zijn in Nîmes geweest en Wendy mag naar het EK

X21_9159 World Archery SmugMug Nîmes

Wendy en Lonneke zijn in Nîmes

Arc Club de Nîmes heeft van 21-23 januari 2022 haar XXIV-ste editie van Nimes Archery Tournament georganiseerd. Namens Doele Willem III zijn Lonneke van Duijnhoven en Wendy van der Zanden afgereisd naar Nimes Frankrijk. Lonneke heeft deelgenomen aan de  Compound onder 21 Dames en Wendy van der Zanden aan Recurve Dames.  Voor beide dames was het hun eerste grote Europese Toernooi.

Nimes Archery Tournament bestaat uit een kwalificatie van twee keer 30 pijlen op 18 meter. Bij Compound onder 21 Dames gaan de eerste 16 dames door naar de 1/8 finale en bij de Recurve Dames de eerste 32 dames naar de 1/16 finale.

Lonneke in Nimes

Lonneke wist helaas de 1/8 finale niet te halen, 21ste met 553 punten. Wendy kwalificeerde zich op een geweldige 15de plaats met 564 punten en plaatste zich voor de 1/16 finale. Haar 1/16 (6-2) en 1/8 (6-4) finales heeft zij gewonnen. In de 1/4 finale moest Wendy het opnemen tegen Lucilla Boari uit Italië. Helaas was de italiaanse te sterk en Wendy verloor met 6-2. Op basis van haar resultaten is Wendy als 6de  geëindigd. Een wereldprestatie die smaakt naar meer. 

X21_8352 World Archery SmugMug Nîmes
World Archery Nimes

Tijdens de kwalificatie worden er twee keer 30 pijlen geschoten met maximaal 10 punten per pijl. Een finale bestaat uit maximaal vijf series van drie pijlen. Als je een serie wint krijg je twee punten, als je verliest 0 punt en als het na 3 pijlen gelijk is in punten, dan krijg je 1 punt. De sporter die het eerst minimaal 6 punten heeft, wint. Is het na vijf series gelijk (5-5), dan wordt het beslist met een shoot-off; één pijl’ wie het dichtst bij het midden schiet.

Deze foto en meer vind je op Worldarchery.Smugmug.com voor het volledige overzicht. Dag 1, kwalificatie en Dag 2, kwalificatie en eliminatie

Wendy geselecteerd voor het EK in Lasko (SLO)

EK-shirt Slovenië WendyHet Europees Kampioenschap (EK) handboogschieten indoor wordt van 14-19 februari 2022 georganiseerd in Lasko, Slovenië. Het EK indoor is een topsportevenement en daarmee ligt de lat hoog om uitgezonden te kunnen worden. Voor het EK is er een selectieprocedure opgesteld door de Nederlandse handboogbond (NHB). In de procedure staan de limietscores en alle overige informatie voor geïnteresseerden die eventueel willen deelnemen. De scorelimiet bestaat uit twee limiet prestaties. Een sporter voldoet aan de scorelimiet als de A-limiet tenminste één maal behaald is en het totaal van de drie ingeleverde scores tenminste de B-limiet is.

Onze Wendy (van der Zanden) heeft de ambitie Nederland te willen gaan vertegenwoordigen tijdens internationale evenementen en heeft zich aangemeld voor het EK. Om aan de scorelimiet te kunnen voldoen heeft Wendy in de periode november 2021 – januari 2022 deelgenomen aan een vijftal wedstrijden. Tijdens de vijf wedstrijden heeft Wendy respectievelijk de volgende scores geschoten 570, 565, 575, 562 en 564. Hiermee voldoet Wendy zowel aan de A-limiet voor Recurve Dames van 575 en de B-limiet van 1708 punten.

Op basis van haar prestaties is Wendy door de Nederlandse Handboogbond (NHB) geselecteerd voor het Europees Kampioenschap (EK) handboogschieten indoor in Lasko, Slovenië. Haar prestaties tijdens het EK zijn te volgens via www.ianseo.net.

Via deze weg willen wij Wendy heel veel succes wensen.

Wil je ons helpen met een donatie