RTC sporters trainen tijdelijk in Boekel

RTC sporters tijdelijk in Boekel

Om jonge handboogtalenten tussen 13 en 19 jaar te helpen in hun ontwikkeling en voorbereiding op een mogelijke carrière als topsporter zijn er in Nederland een viertal Regionale Talent Centra.

  • RTC Eindhoven
  • RTC Weert
  • RTC Zuid Holland
  • RTC Noord Nederland

In deze RTC’s trainen regionale talenten minimaal 1 x per week samen onder begeleiding van een ervaren en door de NHB aangestelde hoofdtrainer. Naast sporttechnische begeleiding is er in het RTC onder andere aandacht voor strenght & conditioning, (sport)voeding, mentale begeleiding en dopingvoorlichting.  Uit de groep RTC sporters wordt de nationale Jong Oranje selectie samengesteld, die nog extra faciliteiten krijgen aangeboden.

Vanuit Doele Willem III zijn  Marit van Grinsven, Marcha Daatzelaar en Marit Daatzelaar geselecteerd voor RTC Eindhoven.

Marit geselecteerd voor RTC Eindhoven

Vanwege corona maatregelen kunnen RTC sporters niet trainen op hun gebruikelijke locatie. Om deze reden hebben de RTC sporters gevraagd of zij als gastschutter tijdelijk op het buitenterrein van Doele Willem III in Boekel mogen trainen. Natuurlijk is door het bestuur van Doele Willem III hier positief op gereageerd.

De RTC sporters trainen in de regel op zondagmorgen in Boekel.

RTC training

Wil je ons helpen met een donatie