Sporters Doele Willem III internationaal actief

Wendy in Medellin Colombia juli 2022

Sporters van Doele Willem III presteren nationaal buitengewoon goed, zie ook eerdere berichten. Mede op basis van de nationale resultaten en de opgedane ervaringen hebben twee sporters de stap naar de internationale wedstrijden mogen maken. Wendy van der Zanden heeft haar debuut gemaakt in een Archery World Cup, Marit Van Grinsven heeft deelgenomen aan de Europese jeugdkampioenschappen.

Hyundai Archery World Cup Stage 4 Medellin (18-24 juli 2022)

Wendy van der Zanden is voor stage 4 van de Hyundai Archery World Cup afgereisd naar Medellin Colombia. Een World Cup bestaat uit een kwalificatie (2x 36 pijlen op 70 meter), individuele finales en team finales.

Wendy heeft zich als 44ste van de 68 Dames Recurve met een totaalscore van 632 geplaatst. Op basis van dit resultaat mocht zij het in de 1/32 finale opnemen tegen de als 22ste geplaatste Francaise Barbelin Lisa. Helaas heeft Wendy deze  verloren met 7-1.

Samen met Laura van der Winkel en Gaby Schloesser heeft zij zich als 6de geplaatst voor Dames Recurve Team. In de ¼ finale was het als 11de geplaatste Spanje te sterk met 5-1. 

Niet de resultaten maar het opdoen van internationale ervaringen was het belangrijkste doel van deze uitzending. Aan de enthousiaste  reacties en verhalen van Wendy is dat doel zeker behaald. Wendy kijkt uit naar een volgende internationale wedstrijd.

European Youth Championship 2022 Telford UK (15-20 augustus 2022)

Met een grote groep van 13 jeugdsporters en drie coaches is Marit van Grinsven afgereisd naar Lilleshall Hall National Sports Centre in Telford United Kingdom.

Net zoals de World Cups moeten de sporters zich eerst kwalificeren met 2 x 36 pijlen. De Recurve Dames onder 18 jaar doen dat op 60 meter. Met een totaal van 592 heeft Marit zich gekwalificeerd als 38ste van de 44 recurve dames onder 18 jaar. Hierdoor plaatste zij zich niet de 1/16 finale.

Samen met Quinty Roeffen en Fleur van de Ven plaatste zij zich wel als 6de voor de Dames Recurve Team finales. In de ⅛ finale moesten de dames het opnemen tegen het Dames Team van Denemarken. Deze finale wonnen Marit, Quinty en Fleur overtuigend met 6-0.

In de ¼ finale was het als 3de geplaatste Dames Team uit Spanje helaas te sterk.
Marit schreef op sociale media het volgende: “Uiteindelijk was het een geslaagde week waarin ik veel heb geleerd. Hiervoor wil ik ook onze coaches bedanken. Het is mede dankzij hen dat ik dit toernooi op deze manier heb geschoten”.

Wil je ons helpen met een donatie