Na 25 jaar eerste deelname EVM

Stekel eerste deelname EVM IMG_0536

Onze Stekel (Peter van der Wijst) is altijd de drijvende kracht geweest achter de Erwin Verstegen Memorial (EVM). Nadat zijn goede vriend en handboogsport toptalent Erwin Verstegen in 1995 door een tragisch verkeersongeluk om het leven is gekomen, heeft Stekel samen met de familie van Erwin in 1996 besloten jaarlijks een Fita te organiseren ter nagedachtenis aan Erwin. De Erwin Verstegen Memorial is uitgegroeid tot een van de grote handboogwedstrijden in Nederland. (Top)sporters vanuit Nederland, Belgiƫ en andere Europese landen hebben de afgelopen jaren deelgenomen.

Voorafgaande aan de 25ste editie van de EVM heeft Stekel aangegeven dat hij, na de 25ste editie, de organisatie van de EVM overlaat aan anderen. Zijn 25ste keer werd afgesloten met een wereldrecord, geschoten door compoundschutter Mike Schloesser. Voorafgaande aan de prijsuitreiking is Peter uitgebreid bedankt voor zijn tomeloze inzet en enthousiasme.

Op 28 en 29 augustus 2021 heeft onze Stekel, onwennig onder de boog en meerdere malen zeggend dat je het beter kunt organiseren, zijn eerste Erwin Verstegen Memorial geschoten.

De wedstrijd op 28 en 29 augustus

De wedstrijd werd beide dagen verwerkt in ianseo. De EVM dag 1 vind je middels deze link. Op de pagina kun je de linkjes volgen naar dag 2 of rechtstreeks met deze link.

Beide pagina’s bieden een overzicht van scorebriefjes, deelnemers per doel en deelnemers op alfabetische volgorde.

De heer Gerrit Buitenhuis maakte de prachtige foto’s.
Dag 1 en dag 2.

Wil je ons helpen met een donatie